1 günde 10 ev yaptılar!

1 günde 10 ev yaptılar!

Konut sektöründe bir ilk Çin'de görüldü. 3D yazıcı ile 24 saatte 10 adet ev yapan firma, bu evlerin 5.000 dolar maliyeti olduğunu açıkladı.

En büyük ihtiyaçlar arasında bulunan konut sektöründe bir ilk yaşandı. Gayrimenkul sektöründe konutların yapımı zaman alıyor ve maliyet gerektiriyor.

Bu düşünce, günümüz teknolojisiyle değişiyor. Bir Çin firmasının yaptığı proje ile evler hem çok kısa bir zamanda hemde çok az bir maliyetle inşa edildi.

Günümüzde 3D yazıcılar artık pek çok amaç için kullanılıyor; sağlık sektörü, takı tasarımları, bahçe düzenlemeleri derken artık mimari yapılar için de kullanılmaya başlandı.

Çin merkezli WinSun adlı firmanın tasarımcısı olan Ma Yihe, 3D yazıcı ile 1 gün içerisinde 10 adet tek odalı evler yaparak bir ilke imza attı.

Katman katman döşenen bu evler geri dönüşüm malzemelerinden yapıldığı için yalnızca 5,000 dolara mâl oluyor.

İleride 3D yazıcılar ile gökdelenlerin bile inşa edilebileceğini söyleyen şirket, henüz çatı kısmını yazıcı ile oluşturmayı başaramadıklarını da ekliyor.

 

                                                                                                                          http://www.f5haber.com/emlak-eki/1-gunde-10-ev-yaptilar-haberi-5764825/

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.