3 Boyutlu Yazıcı, Minik Bir Kızın Hayatını Kurtardı

3 Boyutlu Yazıcı, Minik Bir Kızın Hayatını Kurtardı

​İngiltere’de yaşayan ve kalbindeki delik nedeniyle hareket etmekte güçlük çeken 2 yaşındaki Mina Khan, üç boyutlu bir yazıcı sayesinde tedavi edildi.

İngiltere’de yaşayan ve kalbindeki delik nedeniyle hareket etmekte güçlük çeken 2.5 yaşındaki Mina Khan, üç boyutlu bir yazıcı sayesinde tedavi edildi.

Kalbindeki akciğere kan pompalayan iki karıncığı ayıran duvardaki delikler nedeniyle zor geçiren Mina, nefes almakta güçlük çektiği gibi ayrıca yemek de yiyemiyordu. Gelişiminde sıkıntı yaşayan ve sıklıkla hastalanan minik kızın saçları dahi hastalığı nedeniyle uzamıyordu.

Ameliyat olmasına karar verilen Mina’nın operasyon öncesinde kalbinin kopyası, 3 boyutlu yazıcıyla geliştirildi. Bu sayede doktorlar, Khan’ın kalbine nasıl bir operasyon yapılabileceğine yönelik kendilerine bir yol belirlediler. Mina yapılan başarılı bir ameliyat sonunda sağlığına kavuştu.

Mina’nın annesi Natasha Buckley Sunday Times gazetesine verdiği röportajda, kızının artık hasta olmadığını ve rahatlıkla yemeğini yiyebildiğini söyledi.

 

                                                                                           http://www.webtekno.com/bilim-haberleri/3-boyutlu-yazici-minik-bir-kizin-hayatini-kurtardi-h5010.html

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.