3D Yazıcı Teknolojisi Yeni Ufuklar Açıyor

3D Yazıcı Teknolojisi Yeni Ufuklar Açıyor

Bir kağıt parçasına sayı, rakam veya resim gibi çizimler yaptırılarak başlanan yazıcı teknolojisi günümüzde 3D modelleme ve çizimi yöntemiyle neredeyse evimize ulaşmak üzere.

 Türkiye’de Hp markasının öncülüğünde ve yeni yeni satışına başlanan 3D yazıcılar, üretim sektöründe yeniliklere yer açtı.

Bu teknoloji özellikle genç ve iş dünyasına giriş yapmak isteyen girişimcilere yarayacak gibi görünüyor. Önceden ve şuan en çok kullanılan yöntem olan “kalıpçılık” kalıp ve 3 boyutlu cisim oluşturma konusunda tek yoldu.

Bir cismin kalıbını oluşturmak için firmalar, önce kalıp seti yapan firmalardan kalıp setini yaptırır ve ardından kalıpçılardan bu set ile beraber kalıp yaptırarak, seri üretime geçerlerdi. 3D yazıcı teknolojisi tam olarak oturmadığından ve yayılmadığından dolayı en çok kullanılan yöntem hala bu. Ancak bu son teknolojiye göre firmalar kendi bünyelerinde bulundurdukları, 3D yazıcılar ile kendi kalıplarını oluşturabilecek ve seri üretimini aracı firmalar kullanmadan gerçekleştirebilecektir.

Bundan dolayı, 3D yazıcı konusunda kendini geliştirmiş, kalıp çizimleri yapabilen yeni kişilere ihtiyaç duyulacaktır. Kendini bu konuda geliştiren insanlar kısa zaman içerisinde önemli firmalarda yer alabilecek ve bu sayede yeni iş imkanları doğacaktır.

Ayrıca sahip olduğu 3D yazıcı ile kendi işini kurabilecek insanların sayısı ve potansiyeli bir hayli fazla görünüyor. Bu teknoloji ile kendi ürün ve cisimlerini oluşturabilen girişimciler, piyasada kendilerine kolayca yer bulabilecek ve hedeflerine bu teknoloji sayesinde ulaşabileceklerdir.

                                                                                                                      http://www.milliyet.com.tr/3d-yazici-teknolojisi-yeni-ufuklar-aciyor-yeniurunler-1691239/

 

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.