3D Yazıcı ile Motorsiklet Üretildi

3D Yazıcı ile Motorsiklet Üretildi

3D yazıcıyla üretilen ürünlerin arasına bir yenisi eklendi: 1972 Honda CB500 model motorsiklet.

3D yazıcılarla hem havalı hem de kullanışlı yapılar inşaa edilmeye devam ediyor. Yazıcıları, bu zamana kadar medikal işlemlerden ilginç eşyalar yapmaya kadar bir çok yerde kullandık. Peki, bir gün bu yazıcılarla ulaşım araçları yapabilecek miyiz? 3D yazıcılarla araba üretmek daha yaygın hale gelmese de,  Jonathan Brandadında bir adam kendine bir motorsikletyapmış.

İlk başta bu motorsikletin çalışmadığını belirtmemiz gerekli. Yani anlayacağınız 3D  yazıcıyla, ulaşım aracı üretiminin yakın zamanda gerçekleştirilmesi oldukça zor gözüküyor. Bu motorsiklet çalışmaya bilir ama şöyle bir gerçek var ki Jonathan Brand,1972 Honda CB500’ün birebir aynısını yapmış. Aslında sevdiğiniz motorsiklet ve arabaların replikalarını 3D yazıcı ile basmak çok güzel bir fikir ve bu adam bunu gerçektende başarmış gibi gözüküyor.

Adamın bu motorsikleti ne kadar sürede ürettiği konusunda her hangibir bilgi yok. Görünüşe göre 3D yazıcıyı ilk aldığı günden itibaren bu iş ile uğraşmış. ( 1-2 yıl ) 3D yazıcıların ne kadar yavaş çalıştığını varsayarsak adam binlerce saatini bu projeye vermiş.

Motorsiklet çalışmadığı için bazı parçalarını sökerek tekerleklerin hareket etmesini sağlamak için boş alan yaratmış. Motorsikletin ağırlığı 18 kg, yani sıradan bir bisikletin ağırlığındandan daha az.

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.