3D yazıcı teknolojisi bebeğin hayatını kurtardı

3D yazıcı teknolojisi bebeğin hayatını kurtardı

ABD’de solunum yetmezliği çeken bir bebek, 3D yazıcıda üretilen implant sayesinde hayata döndü.

ABD’li bir şirketin 3D yazıcıda ilk plastik silahı üretmesinin tartışmaları sürerken, aynı teknoloji henüz 19 aylık bir bebeğin hayata tutunmasını sağladı.

Kalbine ve akciğerlerine bağlı atardamarlarında bozukluk olan Kaiba Gionfriddo adlı bebek, aylar önce bayılarak mosmor bir suratla hastaneye kaldırıldı. Solunum yetmezliği çeken bebek, birkaç ay boyunca yoğun bakım ünitesiyle hayata tutundu.

Hayatının ilk üç ayını ölüm tehlikesiyle geçiren Kaiba’nın yardımına, Michigan Üniversitesi’nde biyomedikal mühendisi olan Profesör Scott Hollister ve meslektaşları yetişti. Hollister, Kaiba’nın havayolunu açık tutmaya yarayacak, elektrikli süpürge hortumuan benzeyen küçük bir implantı hazırladı.

YAŞAYAMAZ DENDİ
3D implant Şubat 2012’de ameliyatla vücuduna yerleştirilen Kaiba, solunum destek cihazından ayrıldı ve hiç sıkıntı yaşamadan nefes alıp vermeye başladı.

The New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Kaiba altı haftalıkken solunum güçlüğü yaşamaya başladı ve iki aylık olduğunda doktorlar yaşaması için çok az ümit olduğunu belirtmişti.

 

                                                http://www.ntv.com.tr/saglik/3d-yazici-teknolojisi-bebegin-hayatini-kurtardi,tumGa21IY0yybEkikhuWCg

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.