Eğitimde 3 Boyutun Faydası

Eğitimde 3 Boyutun Faydası

Eğitimciler, sunmak istedikleri bütün model ve uygulamaları 3 boyutlu yazıcılar sayesinde kolaylıkla oluşturabilirler.

Yeni nesil artık hızla gelişen bir teknolojiyle büyüyor ve okullar bu teknolojinin nimetlerini öğrencilerine aktarabilmek için bu alanda çalışan firma ve kuruluşlarla işbirliğine gidiyorlar.3Boyutlu yazım önümüzdeki yıllarda çok daha gelişecek ve 3Boyutlu teknolojilerin eğitim ve öğretime geni fırsatta katkı sağlamasında büyük rol oynayacaklar.

İlkokullarda 3Boyutlu Yazıcılar

İlköğretim çağıdaki çocuklara ilk 3Boyutlu yazıcılar ile yapılmış nesneler tanıtılmalıdır. Somut şekildel bir problemin çözümünün fiziki olarak tasarlamaları istenmeli ve sonrada bu tasarımlar hayata geçirilmelidir. Bu öğrencilerin analitik becerilerini, mekansal farkındalıklarını vematematik becerilerini geliştirmeye yardımcı olabilir. Zaman içerisinde 3Boyutlu düşünmek üzerine eğitileceklerdir...

Liselerde 3d Printer

Lise çağındaki öğrencilerin 3Boyutlu imalat dünyayısını daha da derinlemesine keşfetmek mümkün olacaktır. Grafik ve El Sanatları sınıfları pek çok yeni eğitim seçenekleri ortaya çıkarılabilir. Öğrencilerin kavramsal yaratıcılıkları 3Boyutlu yazıcılar vasıtasıyla sınır tanımayacaktır. Aynı şekilde, teknik sınıflar için yeni bir öğrenme süreci ortaya çıkmaktadır; yapılan edüstriyel tasarımlar hemen orada prototiplenebilecek ve yine hemen üzerlerinde analiz ve düzenlemeler yapılabilecektir. Bu öğrenme metodunda, tasarım sürecinde zaman ve dikkat hataların düzeltilmesine değil tasarımlarımların geliştirilip zenginleştirlmelerine harcanacağı için, dolaylı yoldan öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır. 

Üniversitede 3Boyutlu Yazıcılar

3Boyutlu yazıcıların en belli başlı uygulamaları mühendislik, mimarlık ve güzel sanatlar öğrencileri için prototip geliştirme yönündedir. Gelgelelim, 3Boyutlu yazıcılar diğer başka disiplinlerde de faydalı olmaktadırlar:

 

• Tarihi eserlerin kopyaları orjinaline zarar verme endişesi olmadan araştırılabilir,

• Grafik tasarımcıları bir ilave boyutun yaratıcılığını keşfedebilirler,

• Biyoloji ve Tıp öğrencileri kemik yapılarını fiziki olarak hissederek öğrenebilirler,

• Kimya alanında karmaşık moleküllerin 3boyutlu modelleri görsel hafızanın kullanılmasını tetikleyebilir,

Eğitime 3 Boyutlu Yazıcıların Entegre Edilmesinin Faydaları:

Öğrencilerin sadece gelecekteki kariyerlerine hazırlamak ve onları değerli becerilerle donatmak yeterli değildir. 3Boyutlu yazıcılar devrimsel bir algı ortamı yaratarak öğrencilerin nesnelerdeki mesajları daha net almalarını sağlayabilirler. Örneğin:

  • Öğrencilerin ilgi odaklarını yakalamada:

Genç öğrenciler briçok sıkıcı metin arasında dikkatlerini kaybettiklerinde verilmek istenen mesaj ^boyutlu olarak verilebilir. .

  • Ders sırasında etkileşimi canlandırmada:

3D yazıcı kullanarak sınıflarda etkileşimli bir öğrenme deneyimi sağlanabilir. Bir insan iskeletinin bölümleri veya bir matematik problemindeki nesneler hayata geçirilerek ders zamanı daha keyifli hale getirilebilir.

  • Eller tutululur eğitim araçları yaratmada:

Karmaşık kavramsal konuları tahtada anlatmak yerine üçğncü bir boyutun zenginliği kullanılarak öğrencilere sadece görsel değil hissel kavrama imkanı da verilebilir.

 

                                                                                                                                                                                    http://www.voksel.com.tr/blog/egitimde-3-boyutun-faydasi/2

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.