• Anasayfa
  • Haberler
  • Kanser Hastasına 3D Yazıcı İle Üretilen Göğüs Kemiği ve Kaburgalar Yerleştirildi

Kanser Hastasına 3D Yazıcı İle Üretilen Göğüs Kemiği ve Kaburgalar Yerleştirildi

Kanser Hastasına 3D Yazıcı İle Üretilen Göğüs Kemiği ve Kaburgalar Yerleştirildi

3D yazıcılar tıp alanındaki kullanımlarını artırmaya devam ediyor ve neredeyse her gün bir ilke imza atarak kullanım alanlarının ne kadar geniş ve kendilerinin de ne kadar işlevsel olduğunu ispatlıyorlar.

Son olarak tıp tarihinde ilk kez, göğüs kafesinde sarkoma olarak adlandırılan bir tümör gözlemlenen bir hastaya yerleştiren göğüs kemiği ve kaburga kemikleri ile ne kadar başarılı işlere imkan verdiklerini ve tıp tarihini değiştirdiklerini bizlere gösteren 3D yazıcılar, bir kanser hastasının da hayatını kurtarmış oldu.54 yaşındaki İspanyol hastanın göğüs kafesinde büyüyen tümör, göğüs kemiğini sarmış ve göğüs kafesi ile bütünleşmiş durumdaydı ve doktorlar tümörü alabilmek için iskeletinin göğüs kısmının büyük bir bölümünü çıkartmak zorunda olduklarını ifade etti.Göğüs kafesi karmaşık bir yapıdadır ve yerine yerleştirilebilecek implantlar yapmak son derece zordur. Bu gibi durumlarda göğüs kafesinin karmaşıklığından dolayı düz titanyum plakalar kullanılır ve iskeletin bütün halde kalması sağlanırdı ki; bu plakalar çeşitli komplikasyonlara ve sorunlara yol açabilen çok da işlevsel bir çözüm değildi.

                                   

                               http://www.webtekno.com/bilim-haberleri/kanser-hastasina-3d-yazici-ile-uretilen-gogus-kemigi-ve-kaburgalar-yerlestirildi-h10585.html

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.