• Anasayfa
  • Haberler
  • NASA 3D Yazıcı ile Yaptığı Roket Enjektörünü Başarıyla Test Etti

NASA 3D Yazıcı ile Yaptığı Roket Enjektörünü Başarıyla Test Etti

NASA 3D Yazıcı ile Yaptığı Roket Enjektörünü Başarıyla Test Etti

   NASA son zamanlarda popüler olan 3D yazıcıya el attı ve kendisi için bir roket motoru yakıt enjektörü üretti.

 

   3D yazıcıların büyük başarı getirmesi ve kolay ulaşılabilir hale gelmesi yaratıcı düşünebilen insanların daha üretken hale gelmesine önemli katkılar getirdi. Bunlardan birisi de yukarıda resmini gördüğünüz jet motorundaki yakıt enjeksiyon sistemi. NASA bu enjeksiyon sistemini üretmek için son yılların popüler teknolojisi olan 3D yazıcıyı kullandı. Üretilen parça test edildiğinde ise hiçbir sorun ile karşılaşılmadı ve test başarı ile sonlandırıldı.

     Aerojet Rocketdyne roket üretim şirketiyle beraber çalışan NASA, 3D yazıcı sayesinde aynı işlemi yapacak olan ve normal yollarla üretilmiş enjektör için hem dört ay süre kazanmış oldu hem de maliyeti %70 oranında indirdi.

 

nasa_roket_motoru_2
NASA Roket Yanma Laboratuvarı krurlum sırasında bilim adamları.

     NASA'da görevli Michael Gazarik, 3D yazıcıların uzay araştırmalarında ve özellikle yedek parça ihtiyacı konusunda önemli fırsatlar doğurduğunu ve özellikle uzayda böyle bir teknolojiye sahip olmanın oyunun tüm kurallarını değiştireceğini ifade etti.

 

                                                      http://www.bilim-teknoloji.com/nasa-3d-yazici-ile-yaptigi-roket-enjektorunu-basariyla-test-etti/

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.