Solar Impulse 2 Dünya Turunu Tamamladı

Solar Impulse 2 Dünya Turunu Tamamladı

3D modelleme tarafında dünya lideri markalardan olan Dassault Systemes isimli şirket, tasarladığı hava aracı ile 43.000 kilometre yolculuk yaptı ve bu yolculuk başarı ile tamamlandı.

3D teknolojisi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Evlerimize kadar giren3D yazıcılar ile bir çok tasarımı kolayca yapabilmek mümkün durumda.

Belkide 3D yazıcıların en büyük yararını sağlık sektöründe görüyoruz ve görmeye de devam edeceğiz. Öte yandan havacılık sektöründe de 3D teknolojisi ile ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Fransa'da bulunan Dassault Systemes isimli şirket, yaklaşık 12 yıldırüzerinde çalıştığı Solar Impulse 2 isimli projede mutlu sona ulaşmayı başardı.

Geliştirilmesinde ''Engineered to Fly'' çözümünün kullanıldığı yapıda rekor uçuş gerçekleştirilmeden önce sanal olarak deneyimler ve testler yapıldığı için ilk denemede başarılı olmanın yolu açılmış oldu.

500 saatlik bir uçuşu sıfır yakıtla tamamlayan araç içerisinde 2 adet pilotbulunuyordu. Üzerinde bulunan 269 m2'lik solar güneş paneli sayesinde enerjisini güneşten alarak yolculuğu tamamlayan aracın böylece çevreye de bir zararı bulunmuyor. 

Solar Impulse 2 isimli hava taşıtı, 9 Mart 2015'de çıktığı 17 bacak43.000 kilometrelik yolculuğu başlangıç noktası Abu Dabi'ye 26 Temmuz 2016'da inerek tamamlamış oldu. 

                                                                                                                                              http://shiftdelete.net/solar-impulse-2-dunya-turunu-tamamladi-73764

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.