Yüzünü 3D yazıcı ile yeniden yaptılar

Yüzünü 3D yazıcı ile yeniden yaptılar

İngiltere’nin Swansea kentindeki Morriston Hastanesi doktorları, bir motorsiklet kazasında yüzü parçalanan 29 yaşındaki Stephen Power’ın yüzünü 3D bir yazıcıda “bastıkları” parçaları kullanarak yeniden inşa etmeyi başardıklarını açıkladı.

Uzmanlar daha önce de 3D yazıcılar sayesinde üretilen standart implantların bu tip ameliyatlarda kullanıldığını, ancak ilk kez bu işlemde Power’ın yüzüne uygun özel parçalar üretildiğini söyledi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar yüzünün sol yarısı neredeyse parçalanan ve elmacık kemiği kırılan Power’a “gerçeğe uygun ve simetrik” bir yüz verebilmek için kafatasını taradıklarını ve yüzünün sağlam tarafında yer alan kemikleri baz alarak yeni yüz kemikleri bastıklarını açıkladı.

Ameliyatı gerçekleştiren cerrah Adrian Sugar, BBC’ye yaptığı açıklamada “3D yazıcıların sağladığı yararlar başka hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Artık reconstruksiyon ameliyatlarını gerçekleştirirken yüzün nasıl görünmesi gerektiğini tahmin etmek zorunda kalmıyoruz. Bu sayede çok daha titiz çalışabiliyoruz. Artık herkes böyle düşünüyor” dedi.

 

                                                                                                                                                 http://www.hurriyet.com.tr/yuzunu-3d-yazici-ile-yeniden-yaptilar-25994250

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Politikası Metnini inceleyebilirsiniz.